Recomanda
acest site unui prieten.
 
 
 

 

 
  home
Marti, 20 Februarie 2018, 20:35  

Mult iubitii nostri,

Anuntandu-L pe Mesia, Isaia Il numeste "Domnul Pacii," iar Mica, anuntand ca EL se va naste in Betleem, ne spune ca "EL va fi pacea noastra" (Mica 5:5). Intr-o descriere incarcata de multa poezie, Isaia (11:1-10) ne descrie intregul pamant transformat - fara rautate, fara violenta, fara ucidere - deoarece "nu se va mai face nici un rau si nici o paguba" pe aceasta planeta, datorita lucrarii lui Mesia.

Ceea ce exprima profetii este dorinta profunda a omenirii dupa o societate fara ura, fara dusmanie, fara cearta, fara lupte inter-umane, fara rautate, fara jigniri, fara manie, fara violenta, fara raniri atat fizice cat si, mai ales, interioare, in suflet si fara ucidere, atat fizica cat si, mai ales, uciderea onoarei si a demnitatii umane.

Omenirea este obosita de atatea lupte intre oameni si din strafunduri doreste un mediu in care sa fie armonie in relatii, respect fata de persoana, apreciere, amabilitate, bunatate, blandete, politete, adica o ambianta de relatii in care fiecare sa se simta pretuit si sa fie tratat cu cea mai mare onoare.
In univers erau relatii perfecte, era armonie desavarsita, pana cand Lucifer s-a umplut de mandrie si a pornit sa uzurpe tronul lui Dumnezeu. Prin mandrie si prin rebeliune, Lucifer - devenit Diavolul, Satan, Cel rau - a spart armonia si a distrus pacea cosmica. El a introdus in univers vrajmasia, conflictul, discordia.

Fiul lui Dumnezeu a venit in mod expres " sa nimiceasca lucrarile Diavolului" (1 Ioan 3:8). Mai specific, El a venit a nimiceasca vrajmasia si sa ne aduca pacea. Astfel a devenit El pacea noastra (Efeseni 2:13-17).

Dar cum a nimicit El vrajmasia? Prin vrajmasie? Dimpotriva! El a lasat sa vina asupra Lui insusi toata ura, rautatea, vrajmasia lumii, le-a absorbit in Sine si a murit cu ele pe cruce. In schimb, a dat dragoste, iertare, bunatate, prietenie. El a biruit raul prin bunatate.

Ceea ce trebuie sa ne patrunda la aceste sarbatori este ca Domnul pacii nu vrea doar sa ne dea pacea pe care ne-a castigat-o. El tinteste mult mai departe. El isi recruteaza tot timpul o armata de oameni care sa faca si ei ce a facut El: sa nimiceasca vrajmasia prin dragoste si jertfa de sine, sa biruiasca raul prin bunatate, sa creieze armonie, sa instaureze relatii de pace in familii, intre vecini, la locul de munca, in biserici si in lume.

Baza invataturii Domnului Isus este in Predica de pe munte. Esenta acestei predici este ca fii lui Dumnezeu sunt facatorii de pace, si numai ei!

Crima, ne spune El, nu este numai cand ii dai cuiva in cap si-i iei viata. Crima ai comis-o cand te-ai maniat pe cel aproape de tine (sot, sotie, copil, prieten, coleg) si i-ai ucis demnitatea spunandu-i un cuvant de jignire. Iar fii ai lui Dumnezeu sunt doar aceia care, in loc sa-si faca dreptate, iubesc pe cei ce le fac rau, iarta pe cei ce-i jignesc, fac bine celor ce le fac rau, fiindca au inteles ca asa face Tatal lor din ceruri si fiindca au invatat de la Fiul nascut in Batleem ca maretia sta in smerenie, taria sta in blandete, nobletea sta in iertare, biruinta se obtine prin jertfa de sine.

A fi facatori de pace inseamna a fi creatori de armonie, adica de frumusete in relatii.

Acum doua mii de ani, in Batleem, Fiul lui Dumnezeu S-a intrupat cu scopul ca "sa ne indrepte picioarele pe calea pacii" (Luca 1:79). Pacea pe care au anuntat-o ingerii pastorilor de pe campia Betleemului o poseda numai "oamenii placuti lui Dumnezeu" (Luca 2:14). Iar oameni placuti lui Dumnezeu sunt numai cei care seamana cu Isus, facatorul de pace prin rastignire de Sine.

Intra in aceste sarbatori iertand pe toti cei care ti-au produs vreo amaraciune. Apoi, sa devii agresiv: Gaseste un mod prin care sa le faci un bine, sa le faci un gest de dragoste, sa le dai un semn de apreciere, sa topesti rautatea in bunatate.

Sarbatorind pe Domnul Pacii, fii un facator de pace! Fii un creator de armonie si, astfel, un creator de frumusete. Atunci esti un om placut lui Dumnezeu si astfel ajungi sa ai tu insuti pace.

Sarbatoarea Nasterii Domnului Pacii sa va aduca la toti multa pace, multa armonie, multa frumusete in relatii.

Va dorim si un An Nou plin de prezenta Domnului Pacii si a Duhului Pacii in voi.

Cu mult drag,
Echipa BaptistNet.ro


..::Parteneri::..

VIZITATI
Roboam.com
© Baptistnet.ro 2002, 2003
webmaster
realizat de smArtDesign