Doriti sã trimiteti un articol?

Observatii? Sugestii?

Scrieti un e-mail la
..::[webmaster]::..

  home > resurse > articole > Misiunea, Mandatul Credinciosului!
Marti, 20 Februarie 2018, 20:36  

MISIUNEA, MANDATUL CREDINCIOSULUI!

<::.. înapoi la lista de articole

Definitia "evanghelizarii" dupa C. H. Spurgeon, printul predicatorilor din secolul al nouasprezece-lea este ca "un cersetor, spunind altui cersetor unde sa gaseasca paine". Datorita starii de depravare a omenirii, toti ne putem identifica in aceasta definitie, caci indestularea sufleteasca nu vine prin nici o alta forma, ci prin a avea pe acela care a spus, "Eu sunt Painea Vietii", Domnul Isus Christos. In urma indestularii noastre sta o mare responsibilitate, o datorie de a spune celor care inca nu au gustat "Painea Vietii", ca si ei sa fie saturati, neducand lipsa de nimic.

1. INCREDINTARE
Ucenicilor si noua, Domnul ne-a incredintat o mare lucrare, dandu-ne "Marea Insarcinare" pe care evanghelistul Matei o descrie la capitolul 28. Multi sunt cei ce pot spune liber, recitand marea insarcinare incepand cu cuvintele: "Duceti-va si faceti ucenici". Cu toate ca aceasta este parte din “Marea Insarcinare” aceasta nu incepe cu aceste cuvinte ci incepe cu cuvintele "Toata puterea mi-a fost data in cer si pe pamant" (versetul 18). Este important sa intelegem pe intregime aceasta insarcinare si doar atunci putem intelege importanta si maretia ei.

2. AUTORITATE
In primul rand marea insarcinare este mare deoarece O MARE AUTORITATE este investita in noi de Domnul Isus. El este cel care are aceasta autoritate. "Toata puterea mi-a fost data in cer si pe pamant" (versetul 18). Trebuie sa ne amintim atunci cand evanghelizam ca o facem in puterea si autoritatea Domnului Isus. Aceasta esta ca nimeni sa nu se bazeze pe putere, pricepere, intelepciune proprie ci sa se bazeze pe "Puterea Tariei Lui".

3. ACTIVITATE
In al doi-lea rand, marea insarcinare este mare deoarece este O MARE ACTIVITATE. "Duceti-va si faceti ucenici" (versetul 19). Aceasta este preocupare de baza a fiecarui credincios. Observati ca accentual nu se pune pe "Duceti-va" pe cat se pune pe "face-ti ucenici". Daca "Duceti-va" ar fi porunca atunci nu toti ar putea fi implicati in lucrarea se misiune si evanghelizare, ci doar cei ce au posibilitatea de a se "duce". Dumnezeu cheama persone in mod specia de a "se duce" in alt loc, insa tuturor Domnul ne-a dat porunca de a "face ucenici" pe unde mergem, in familie, la scoala, la serviciu, in comunitate, in societate, pretutindeni El asteapta de la noi sa "facem ucenici", botezandu-i si invatandu-I poruncile Lui.

4. ABILITATE
In al trei-lea rand, marea insarcinare este mare deoarece Domnul ne-a dat O MARE ABILITATE. "Si iata ca Eu sunt cu voi" (versetul 20). Evanghelistul Luca descrie trimiterea celor saptezeci de ucenici la capitolul 10, versetul 3, "Duceti-va, iata va trimit ca pe niste miei in mijlocul lupilor". La prima vedere, ucenici nu au nici o sansa de reusita, insa investind in noi autoritatea Sa, dandu-ne slujba unei mari activitati, acum ne da aceasta mare abilitate. Insusi Domnul Isus Christos este present in aceasta lucrare de evanghelizare, El fiind cu noi in tot ceace facem pentru largirea Imparatiei Lui. Prezenta Lui in aceasta activitate ne da garantia izbanzii in lucrare. El, cel care este fara de inceput si sfarsit a spus "Eu sunt cu voi". Deci sa indraznim in aceasta lucrare.

5. CONTINUITATE
In ultimul si al patru-lea rand marea insarcinare este mare deoarece are O MARE CONTINUITATE. "...in toate zilele pana la sfirsitul veacului. Amin." (versetul 20). Aceasta este garantia continuitatii prezentei Domnului cu noi. Niciodata El ne ne paraseste, el este cu noi in mod continu. Ce sentiment placut sa sti ca nu vei fi parasit niciodata. Deci noi, cei care-L avem pe Mantuitorul in mod permanent cu noi trebuie sa "evanghelizam" pe cei ce nu-L au. A spune altora despre Domnul Isus si mareata lucrare pe care a facut-o in viata noastra, iertandu-ne si primind viata vecinica este insusi miezul acestei intatoriri, evanghelizarea, proclamarea vestei bune.

6. SONDAJ
Concluzia unui sondaj de opinie facut cu 34,000 de personae de Church Growth Inc. dezvaluie importanta "Evanghelizarii personale" ca fiind cel mai eficace mod de a conduce pe cineva la Dumnezeu. Un procentaj de 75 pana la 90 la suta dintre persoanele sondate au raspuns ca intoarcerea lor la Dumnezeu se datoreaza unui prieten sau a unei persoane apropiate care i-au marturisit despre Domnul, indemnandu-I sa-L primeasca pe Christos ca Mantuitor si Domn. Stiind acestea te intreb: Cind L-ai marturisit pe Domnul unui prieten pe cale-l cunosti de mult, sau te-ai imprietenit cu cineva cu scopul de a marturisi pe Domnul? Implica-te in evanghelizare in lucrarea lui Dumnezeu pentru salvarea multor suflete de la pierzare vecinica, pentru largirea Imparatiei si pentru Gloria lui Dumnezeu.

AUTOR: Mark Hobafcovich
Atlanta

 
© Baptistnet.ro 2002, 2003
webmaster
realizat de smArtDesign