Doriti sã deveniti corespondent al acestei pagini si sã ajutati cu stiri despre Baptisti români de pretutindeni?

Aveti o informatie care credeti cã meritã sã fie cunoscutã de fratii vostri?

Observatii? Sugestii?

Screti un e-mail la
[webmaster]

 

  home > resurse > stiri
Marti, 20 Februarie 2018, 20:34  

Stiri
Data: 8 Iunie 2007
Festival 100% Pentru Hristos 2007
Hillsong Australia condusa de Ben Fielding unul dintre cei mai cunoscuti lideri de inchinare si compozitori de la Hillsong impreuna cu instrumentisti consacrati vine in Romania la Festivalul 100% pentru Hristos!!!
..::[citește mail mult]::..
Data: 23 Februarie 2007
Credinta intre pasiune si rutina

Cartea "Credinta intre pasiune si rutina" iesita in aceasta saptamana de sub tipar, cuprinde in 235 de pagini aspecte de viata crestina practica.
..::[citește mail mult]::..
Data: 20 Februarie 2007
Conferinta Peniel 2007
Dragi prieteni,

Nadajduim ca anul 2007 sa va aduca multe binecuvantari si sa fie anul in care sa ne apropiem si mai mult de Domnul. Integrarea Romaniei in UE, pe langa multe avantaje si oportunitati, aduce cu sine si multe provocari care pot crea confuzie si pot zadarnici valorile Scripturii. In acest context, se cuvine si mai mult sa citim Scriptura si sa ne insusim preceptele ei, cautand sa implinim tot ce ne invata ea si pregatindu-ne, in acest fel, pentru iminenta revenire a Domnului Isus.
..::[Citeste Tot]::..
Data: 06 Iunie 2005
Admitere 2005 - Facultatea de Teologie Baptista, Bucuresti
Facultatea de Teologie Baptista din Universitatea din Bucuresti organizeaza concurs de admitere pentru cursuri de licenta de trei ani in domeniile: Teologie Didactica si Teologie Sociala. Universitatea din Bucuresti ofera Facultatii de Teologie Baptista 50 de locuri de la buget (fara plata), restul candidatilor admisi putand sa urmeze cursurile cu taxa.
..::[Citeste Tot]::..
Data: 04 Februarie 2005
Jubileu La Biserica Baptista "Sfanta Treime"Caransebes
Anul acesta Biserica Crestina Baptista “Sfanta Treime” din Caransebes va sarbatorii cateva evenimente legate de istoria miscarii baptiste in orasul Caransebes, precum si de viata Bisericii locale...
..::[Citeste Tot]::..
Data: 18 Ianuarie 2005
Conferinta Organizatiilor Crestine implicate in Media 20-22 ianuarie 2005

Universitatea Biblica din Romania, 20-22 ianuarie 2005

Str. Rasaritului, Nr. 59, Sector 6, Bucuresti


Conferinta se adreseaza:


- posturilor de radio si televiziune

- studiourilor audio si video

- celor implicati in internet

- celor implicati in multimedia

- editurilor, tipografiilor

- bisericilor crestine contemporane


Aduceti cu dvs. prezentari, fotografii, pliante, carti, CD-uri, casete, afise; va va fi pus la dispozitie gratuit un spatiu pentru a le prezenta. In cadrul intrunirii noastre (sesiunile plenare), se va oferi timp pentru a va prezenta activitatea de pana acum, proiectele, visele...


Taxa de inscriere: 100.000 lei

Exista obligatia de a comunica cu organizatorii cu trei zile inainte de inceperea conferintei spre a se stabili spatiul alocat.


Relatii suplimentare: Mihail Mandoiu

Mobil: 0788.371.433

Tel: (0244) 51.36.67

Fax: (0244) 51.25.55

E-mail: mm@radiosos.org

 

Data: 12 Ianuarie 2005
Vesti din INDIA!!!

"Totusi intunericul nu va imparati vesnic pe pamantul in care acum este necaz. Dupa cum in vremurile trecute a acoperit cu ocara tara lui Zabulon si Neftali, in vremurile viitoare va acoperi cu slava tinutul de langa mare... Galilea neamurilor. Poporul care umbla in intunerec vede o mare lumina; peste cei ce locuiau in tara umbrei mortii rasare o lumina." (Isaia 9:1-2)

Acesta a fost versetul care mi-a rasunat permanent in inima pe parcursul acestui Craciun si nu numai. Pe 19 decembrie 1998, cand am aterizat pentru prima data in India, aici in Bihar, am petrecut cel mai trist Craciun din viata mea... pentru prima data intr-o lume hindusa si nu crestina. Nimeni nu sarbatorea - cu exceptia unor crestini raspanditi ici si colo in oras, dar pe care eu nu-i cunosteam. Imi amintesc ca am iesit pe acoperisul casei si am privit in jur cu lacrimi in ochi si o tristete grava mi-a umplut inima vazand ca nimeni nu stie sau nu isi aminteste ce s-a intamplat cu aproximativ 2000 de ani in urma, ca Fiul lui Dumnezeu a lasat slava cereasca si a devenit trup aducand mantuirea cu Sine pentru omenirea intreaga.

Imi amintesc ca nu era nici curent pe atunci, era taiat, asta si acum se mai intampla... Nu s-a schimbat cu nimic, dar atunci m-a afectat, intrucat nu eram obisnuita si a contribuit in mare masura la tristetea mea. Ei, dupa cum spune si versetul: "poporul care umbla in intuneric vede o mare lumina...", aici, in Patna, cu ocazia acestui Craciun, s-a intamplat ca pentru prima data in istoria orasului sa se desfasoare un program de Craciun. Ne-am unit mai multi crestini si am organizat un program intr-o sala mare cu o capacitate de 600 de locuri. Sala a fost inchiriata si toate locurile au fost ocupate. 700 de invitatii au fost tiparite si impartite la prietenii necrestini in diferite colturi ale orasului. Noi am scris textul scenetei de 40 de minute, iar corul format a cantat in cateva limbi. La final a urmat mesajul de Craciun. In sceneta au fost implicati copiii de la orfelinat, respectiv de la Agape Cottage. A fost necesar sa lucrez din greu cu ei, intrucat ei erau prezenti pentru prima data intr-o astfel de piesa... Copiii au depus un efort extraordinar dar s-au bucurat pe tot acest parcurs de deplasarile pentru repetitii.

A fost minunat sa sarbatorim in prezenta a peste 600 de invitati si o experienta extraordinara sa rasune colindele intr-un mediu exclusiv hindus. Dupa acest program, unele familii au venit si la biserica noastra. Dumnezeu ne-a ajutat sa daruim cu bucurie din saracia noastra lucie si a purtat de grija acoperind intregul buget de care am avut nevoie.

Maria Iordanescu, BIHAR, India

Primit de la Clubul Misionarilor

Data: 01 Ianuarie 2005
Acte de vandalism asupra Bisericii Crestine Baptiste "CREDINTA" din Targul Neamt

Biserica Crestina Baptista "Credinta" din Targu Neamt, strada Calistrat Hogas, Nr. 10, in luna Decembrie 2004, in mod repetat, la 2-3 zile, a fost supusa unor acte de vandalism si terorism repetat - cu pierderi materiale si tortura psihica.

Incepand cu data de 29 Noiembrie, mai multi raufacatori, probabil folosindu-se de o masina sau de leviere si rangi, au distrus gardul si Portile de intrare Masini ale Bisericii, distrugand bratele automate, taind cablurile electrice de legatura, etc.
Noaptea urmatoare, aceleasi persoane, au venit din nou, si au continuat sa distruga parte din Gard si Porti ce nu fusese distrus in timpul primei nopti.

In data de 1 Decembrie, la ora 3:40 AM, fratele care statea acum de paza la biserica, iesind sa vada de unde se aude zgomot in curtea bisericii, s-a intalnit fata in fata cu un raufacator, care a incercat sa-l loveasca pe fratele nostru.
La citeva zile dupa aceasta, in una din nopti, in fata Bisericii trecea un grup de oameni care scandau:"SECTANTII, SECTANTII, LA MOARTE CU SECTANTII."

Iarasi urmeaza o serie de trei nopti de teama, teroare, si vandalism:
CUTIA POSTALA pusa pe un stalp in curtea Bisericii a fost smulsa si aruncata in mijlocul curtii; dupa ce poarta de intrare masini fusese reparata (cost $636.00), din nou au incercat sa forteze portile si sa le deteriorizeze, dar de aceasta data erau prinse si cu un lant gros si lacate aduse din USA; a fost distrusa INCUIETOAREA LA POARTA DE INTRARE BISERICA si SEMNUL DE"SENS UNIC" al Directiei Drumuri a fost smuls si aruncat in curte.

Aceste acte de vandalism au culminat cu ce din noaptea de 23 spre 24 Decembrie, cand un numar de 17 GEAMURI AU FOST SPARTE CU PIETRE- pietre ce au ajuns si pana in interiorul cladirii Bisericii. In ziua de 25 Decembrie, in timpul noptii, in usa Bisericii s-a aruncat cu bulgari de pamant iar in seara de 29, timp de peste doua
ore, un grup de cinci tineri, inalti si solizi, ne-au terorizat prin tipetele si strigatele lor pe strada, dupa care a venit Politia. Crezand ca vor fi retinuti de Politie, ne-am culcat, dar intre orele 4:30 AM - 6:00 AM, au intrat in curtea bisericii si au scos din ciment stalpul pe care erau inscriptiile de identificare a strazilor unde este locata biserica. Acest stalp metalic avea o fundatie destul de adanca si masiva.

Biserica din Targu Neamt solicita sprijinul fratilor in rugaciune. Avem nevoie ca sa fiti cu noi in rugaciune pentru ca Dumnezeu sa ne dea biruinta de a putea face fata presiunilor si mediului ostil din zona. Suntem la inceput de drum, biserica a fost inaugarata acum trei ani, si in jurul nostru, la aprox. 50 metri, sunt patru biserici
ortodoxe si patriarhia ortodoxa. Nu este usor sa lucrezi intr-un loc atat de ortodoxist. Numarul mare de manastiri, schituri, seminarii si biserici ortodoxe ce sunt in si in jurul orasului Targu Neamt, ne determina sa continuam cu mai multa daruire in a lucra pentru Hristos.

Rugati-va pentru progresul Lucrarii Domnului din aceasta zona a Moldovei - in mod special rugati-va pentru Biserica din Targu Neamt. Domnul sa va Binecuvinteze!

Pastor,
Victor Gavriliuc

SURSA: www.biserici.ro

Data: 22 Decembrie 2004
Inaugurarea unui nou locas de inchinare
Duminica, 19 decembrie 2004, a avut loc consacrarea noii cladiri a Bisericii Baptiste "Providenta" din Oradea (www.credinta.org Biserica s-a infiintat in 1996, purtind numele "Credinta" pina acum). Din partea oficialitatilor orasului au participat viceprimarul Mihai Dan Groza, deputatul Cornel Popa si senatorul Radu Tirle.

Seri de colinde ocazionate de Sarbatoarea Craciunului:

Miercuri, 22 decembrie, 18.00 - Corul "Continental" din Cluj

Vineri, 24 decembrie, 18.00 - Corul "In Excelsis Deo" din Oradea

Data: 22 Iulie 2004
Festival 100% Pentru Hristos- editia a 4-a 2004
"Zic dar: umblati carmuiti de Duhul, si nu impliniti poftele firii pamantesti" Galateni 5;16
5-8 August 2004

Repere 2004!!!

Vorbitori
Iuliu Centea {Oradea}
Freek Van Ballen{Olanda}
Claudiu Lepadatu{Timisoara}

Inchinare
321 ( Bistrita)
Soul Survivor ( Olanda)
Decean ( Ocna Mures)
Contrast ( Cluj)
Total ( Ocna Mures)

Contact. Informatii. Cazare.
Corturi
Vino cu cortul propriu si camparea e GRATIS!
Taxa participare 500 000 lei\persoana\4 zile ( valabil si daca stai mai putine zile)
10% reducere pentru grupuri de peste 10 persoane inregistrate in avans > 450 000 lei\ persoana\ 4 zile Avans 10%
15 Iulie data limita( pentru fiecare din grup)
20% reducere pentru grupuri de peste 20 persoane inregistrate in avans> 400 000 lei \ persoana\ 4 zile Avans 10%
15 Iulie data limita ( pentru fiecare din grup)
info@sutalasuta.ro
Casute
Casute 2-3 paturi,chiuveta
Taxa de participare: 1.300.000 lei
Rezervari casute 15 Iulie data limita.
Avans 10% 15 Iulie data limita

Avansul va fi trimis in contul
Fundatiei " Tineri Pentru Misiune Constanta" deschis la Banca Transilvania, Sucursala Constanta; nr. cont 01205691645,
Adresa Cont; str Unirii nr 54, Constanta
Adresa Banca: B-ul Mamaia nr 134, Constanta
swift code: BTRLR 022 CTA


Vizitatori 30.000 lei\ persoana\zi sau card acces festival 100.000 lei/ persoana.
info@sutalasuta.ro

Masa Responsabilitatea personala. La cantina din incinta vei putea comanda contra cost diferite specialitati.

Program festival

Inchinare
Mesaj
Slujire
Rugaciune
Concert
Concursuri biblice
Concursuri de creatie: pictura, poezie
Competitii sportive
Seminarii:
Misiune transculturala-misionar Andreas Nordli
Relatii
Evanghelizare
Inchinare
Drama
Coregrafie

JunioRo:
Program special pentru copii. In acest an parintii care vor fi insotiti de copii vor putea participa nestingheriti la programul festivalului deoarece copii vor avea un program special pregatit si condus de lucratori cu copii cu o mare experienta si deplin dedicatii lucrarii cu copii.

Inregistrare
5 August ora 12.00
Inchidere* 9 August ora 12.00 ( Cei care vor dori sa ramana in camping si dupa terminarea festivalului vor putea face asta dupa inregistrarea prealabila la receptia campingului. ( preturile de campare si casute sunt mai mari decat cele practicate pentru festival)

Locatie Festival
Campingul Popas 3 Mamaia se gaseste la 3 km de statiunea Mamaia pe drumul
national Mamaia-Navodari. Se poate ajunge direct cu masina sau cu Maxi Taxi direct de la gara.
Este situat pe malul marii si dispune de facilitati deosebite: apa calda, dusuri, verdeata, plaja etc. fiind foarte aproape de cea mai frumoasa statiune de pe litoralul romanesc- Mamaia.

Cafenea
In cadrul festivalului va fi deschisa zilnic o cafenea unde poti sa petreci timp cu prietenii tai, servi racoritoare sau mancaruri fast food iar seara vor avea loc diferite programe: concerte, concursuri, Karaoke, tombole, etc

Reguli si Informatii -100% Pentru Hristos

1) Camparea incepe joi ora 8.00 si se sfarseste luni 9August ora 12.00. Camparea se face pe principiul ”primul venit –primul servit” in acest sens nu este posibila “salvarea” spatiilor de campare pentru altcineva. Va rugam sa sositi in grup daca vreti sa campati in aceasi zona.

2) Spatiul de campare va fi impartit in trei zone distincte: baieti,fete, familii.Corturile trebuie aranjate in linie in ordinea sosiri cu un spatiu de 1.5 m intre ele.

3) Masinile vor fi parcate pe aleele despartitoare dintre cele trei zone. Toti participantii trebuie sa incerce sa limiteze cat mai mult posibil folosirea masinilor in timpul festivalului. ( la receptia campingului( nu a festivalului) se practica o taxa de intrare de 50 000 lei pe masina).

4) Toti cei care intra in zona festivalului trebuie sa aiba asupra lor Ecusonul 100% Pentru Hristos 2003 primit la inregistrare. FARA exceptii! Daca il pierzi vei fi nevoit sa te reinregistrezi!( probabil nu vei vrea asta!)

5) Va rugam sa respectati pe ceilalti participanti din jurul vostru si timpul de stingere si somn incepand de la 00.30 a.m. Cafeneaua "Moment Cafe" va fi deschisa zilnic intre orele 7.30-24.00. Cafeneaua va fi inchisa doar in timpul intalnirilor principale.

6) Este interzis accesul cu camere video la intalnirile principale si concerte.

7) Hainele:modestia si consideratia fata de ceilalti este cheia! Este interzis a umbla imbracat in costum de baie in zona festivalului.

8) Este interzisa comercializarea cartilor, casete.cd-uri etc in afara zonei special amenajate si fara acordul organizatorilor.

9) Fumatul si bauturile alcoolice sant interzise cu desavarsire! (asta in caz ca cineva ar putea crede altceva!)

10) Nu este posibila folosirea meselor sau scaunelor de la cafenea pentru servirea sau pregatirea mesei de catre participanti.

11) Organizatorii fac toate eforturile pentru a pune la dispozitie participantilor o varietate de produse necesare la un pret rezonabil. Esti liber sa-ti aduci propria mancare si bauturi racoritoare in termosurile personale. Nu poti folosi frigiderele de la cafeneaua Moment Café pentru a depozita mancare sau racoritoare. Nu poti folosi suresele electrice din cafenea pentru nevoi personale. Organizatori vor pune la dispozitie prize in locuri special amenajate pentru uzul participantilor.

12) In zona special amenajata vei putea sa cumperi casetele si cd-urile artistilor prezenti la festival.

13) Adu cu tine Biblia, carnetele de notite,pix, umbrela, lanterna,paturi, prietenii, si aparatul foto.

14) Daca vrei sa vinzi casete, carti etc in cadrul festivalului o poti face daca ai rezervat un spatiu in prealabil de la organizatori. info@sutalasuta.ro

Motive de a veni la Festival 100% Pentru Hristos 2004

1) Oportunitatea de a te intalni personal cu Tatal tau si de a incepe o relatie 100% cu El!

2) Toate acele concerte: vor fi aici cele mai bune trupe crestine din Romania si nu numai! O varietate de genuri muzicale sunt reprezentate la Festival 100%

3) Un timp de relaxare unic: singur, cu tinerii de la biserica ta sau cu familia, tu poti sa te bucuri de soare, mare si nisipul care sigur nu il gasesti la strandul din oras!

4) Sport,Sport, Sport: poti folosi terenul de fotbal,volei etc pregatite pentru participanti si de asemenea te poti inscrie la competitiile organizate Duminica dupa amiaza.

5) Seminarii intensive: in timpul celor patru zile de festival in care te bucuri de Creatia minunata a lui Dumnezeu, Festival 100% 2004 vrea sa te vada Crescand in umblarea ta cu Dumnezeu. Indiferent ca esti un crestin matur, proaspat intors la Dumnezeu sau prieten seminariile zilnice tinute de unii din cei mai dedicati vorbitori te vor provoca, incuraja si iti vor da suficienta cunostinta pe care sa o aplici in viata de zi cu zi.

6) O sa fii reimprospatat si innoit in fiecare zi , participand la timpurile de lauda si inchinare.

7) Cafenea: deschisa pana seara tarziu ;poti petrece timpul impreuna cu noi prieteni si de asemenea participand activ la ceea ce se intampla pe scena de la cafenea.

8) Deci …ce mai astepti ???

Informatii:
(+4) 0241 550112, (+4) 0241 697246
0740335839-Orange
0722532993-Connex
Info@sutalasuta.ro
WWW.SUTALASUTA.RO

Data: 6 Ianuarie 2004
Saptamana Internationala de Rugaciune
TEMA PRINCIPALA: Propovaduirea Evangheliei in puterea Duhului Sfant

Duminica, 4 Ianuarie 2004
ne rugam pentru raspandirea Cuvantului lui Dumnezeu
text 2 Timotei 3 :14-17

Luni, 5 Ianuarie 2004
ne rugam pentru propovaduitorii evangheliei
text Faptele Apostolilor 4:24-31

Marti, 6 Ianuarie 2004
ne rugam pentru misiunea interna
text Romani 9:1-5 si 10:1-2

Miercuri, 7 Ianuarie 2004
ne rugam pentru misiunea externa
text Faptele Apostolilor 8:4-12 si 10:9-15

Joi, 8 Ianuarie 2004
ne rugam pentru dusmanii propovaduiri Evangheliei
text Faptele Apostolilor 9:1-6

Vineri, 9 Ianuarie 2004
ne rugam pentru rezultate in propovaduirea Evangheliei
text Faptele Apostolilor 2:37-41

Duminica 11 Ianuarie 2004
ne rugam pentru asisenta Duhului Sfant
text Faptele Apostolilor 1:8 si Efeseni 5:18

Data: 6 Ianuarie 2004
TRUPUL NEINSUFLETIT AL LUI MARIUS GORCEA A FOST GASIT...
(sursa: www.biserici.ro)

Urmare a zvonurilor si a informatiilor contradictorii inregistrate in ultimele zile, va transmitem aceste informatii pentru a clarifica exact conditiile tragicului accident in care Marius Gorcea - liderul formatiei SPERANTA si presedintele MISIUNII SPERANTA - si-a pierdut viata in data de 26 decembrie 2003.

________________________________________________________

In dimineata zilei de luni, 05 ianuarie 2004, urmare a sesizarii facute de un trecator, Politia a descoperit si recuperat in regiunea Squeaky Beach trupul lui Marius Gorcea. Dupa zile de intense cautari, trupul neinsufletit al lui Marius Gorcea a fost dat afara de apele oceanului. Reamintim faptul ca in data de 26 decembrie 2003, in jurul orei 17.00 (ora Australiei), Marius Gorcea se afla intr-un moment de recreere cu familia si pescuia impreuna cu mai multi tineri romani pe stancile din apropiere de Squeaky Beach. In timp ce pescuia, lanseta s-a agatat in apa, iar mulineta a cedat si s-a rupt. In incercarea de a recupera mulineta, Marius Gorcea a facut o miscare gresita si a alunecat pe stanca umeda - cazand in apele involburate ale oceanului. Incercarile prietenilor si ale rudelor de a-l salva au fost zadarnicite din cauza valurilor extrem de mari de la acea ora si a vantului extrem de puternic. Conform declaratiilor reprezentantilor Politiei, de aproximativ 30 de ani nu s-au mai inregistrat in zona valuri atat de agitate. Din acel moment, Marius Gorcea nu a mai fost vazut. Echipele de interventie au inceput cautarile aproximativ 40 de minute dupa acest accident. Dupa mai bine de 2 ore de cautari, trupul lui Marius Gorcea a fost reperat undeva in apele oceanului, insa recuperarea a fost imposibila datorita valurilor extrem de agitate.

Operatiunile de cautare au fost reluate a doua zi si au continuat pana sambata, 03 ianuarie 2004 - urmand sa fie reluate in dimineata zilei de luni, 05 ianuarie 2004. 2 barci, 2 elicoptere si mai multe echipaje de scafandri au fost implicate - fara insa sa fie obtinute rezultate concrete. In tot acest timp, familia - impreuna cu prietenii - au inchiriat mai multe barci si un avion particular cu ajutorul carora au derulat propriile operatiuni de cautare. Echipe de tineri ai Bisericii Penticostale Romane Filadelfia din Melbourne au continuat cautarile de-a lungul Squeaky Beach. Abia in dimineata zilei de 05 ianuarie 2004, la sesizarea unui trecator, echipajele de Politie au reperat si recuperat trupul neinsufletit al lui Marius Gorcea. In acest moment au loc investigatii care pot dura pana la 6 zile, iar serviciul de inmormantare va fi programat ulterior si va fi anuntat pe internet.

Sergiu Posteuca
_______________________________________

SERVICIU SPECIAL DE COMEMORARE

In dimineata zilei de duminica, 04 ianuarie 2003, intre orele 09.00-12.30, in localul bisericii Romanian Christian Pentecostal Church Philadelphia din Melbourne, Australia a avut loc un serviciu de comemorare in amintirea celui care a fost iubitul nostru prieten si presedintele MISIUNII SPERANTA, Marius Gorcea.

Programul a fost condus de catre pastorii locali ai bisericii Philadelphia - Doru Muresan si Gabi Pal. Din partea MISIUNII SPERANTA au participat si au avut cuvantul urmatorii reprezentanti:
- pastorul Luigi Mitoi - vicepresedintele Misiunii Speranta, Romania
- Gabriel Gorcea - vicepresedintele Misiunii Speranta, Romania si presedintele Misiunii Speranta, Canada
- Pavel Duma - directorul Misiunii Speranta, USA
- Radu Almasan - manager Misiunea Speranta si Studio Speranta, Romania
- Natanael Costea - reprezentantul Misiunii Speranta din Perth, Australia
- Adrian Cost - director Misiunea Speranta, Melbourne, Australia
- Adrian Mocian - director Misiunea Speranta, Melbourne, Australia
- Ilie Rete - director Misiunea Speranta, Melbourne, Australia
- Ioan Pumnut - reprezentantul Misiunii Speranta din Brisbane, Australia

Au mai participat si au luat cuvantul lideri ai mai multor biserici
evanghelice din intreaga lume, intre care ii amintim pe:
- Luigi Mitoi - pastorul bisericii Betania din Chicago USA
- Viorel Candreanu - pastor si presedintele Comunitatii Bisericilor Baptiste Suceava, Romania
- Vasile Antemie - pastorul Bisericii Seattle, USA
- Simi Timbuc - pastorul Bisericii Betezda Detroit, USA
- Daniel Nicolici - pastorul Bisericii Baptiste Footscray - Melbourne, Australia
- Corin Izvanaru - pastorul Bisericii Baptiste Malvern din Melbourne, Australia
- Pavel Duma - Biserica Penticostala Seattle

Un cuvant special si mesaje de consolare au adresat pastorii Luigi Mitoi si Viorel Candreanu. La aceasta ceremonie au participat aproximativ 600 de persoane. Informatiile privind ceremonia de inmormantare vor fi transmise in urmatoarele zile.

Corespondenta speciala din Australia
- RADU ALMASAN

_____________________________________________

IN MEMORIAM, MARIUS GORCEA... SUB SEMNUL TACERII...

"Cand pun inaintea lui Dumnezeu aceste intrebari, nu primesc nici un raspuns. Dar este o tacere cu un inteles anume. Nu o usa inchisa. Este mai degraba ca o privire mangaietoare, senina. Ca si cum ar clatina din cap, nu refuzand sa raspunda, dar amanand raspunsul: ceva care ar suna cam asa: "Linisteste-te, copilul meu, tu nu intelegi." ( C.S.Lewis)

Zorii zilei nu pareau deloc sa anunte tristetea care avea sa inunde in lacrimi de suferinta si regret atat de multe inimi... In atmosfera inca se simtea bucuria data de semnificatia sacra a Craciunului. Crestinii inca isi urau unii altora "Craciun Fericit!", colindele rasunau de jur imprejur, si-n inimile nascute din nou... In tot acest timp, in tacere, Cineva, acolo sus, lua o decizie pentru un om: Marius Gorcea.

In 27 decembrie 2003 ar fi implinit varsta de 33 de ani. Dar cu numai o zi inainte, pe 26 decembrie 2003, Marius Gorcea si-a pierdut viata in urma unui tragic accident. Implicarea sa pe campul Evangheliei si dorinta de a-si sluji Creatorul au facut dintr-un om ca oricare altul un crestin cunoscut. Intreaga lume crestina a fost zguduita la aflarea acestei vesti, iar muzica crestina romaneasca a intrat in doliu. Familia, profund indurerata, pare sa nu accepte schimbarea realitatii... Telefoanele au inceput sa sune din nou, de aceasta data nu pentru alte urari de Craciun, ci pentru a anunta vestea regretabila a tristului eveniment...

Rudele apropiate, prietenii si cunoscutii s-au declarat socati de aceasta surprinzatoare si dramatica veste. Marius Gorcea s-a nascut la data de 27 decembrie 1970, in Cluj-Napoca, Romania. Moartea tatalui sau, pe cand el avea doar 5 ani, avea sa-i marcheze copilaria. Inca din adolescenta el a decis sa-L slujeasca pe Dumnezeu cu toata fiinta si cu toate darurile cu care a fost inzestrat de Dumnezeu. A pasit de tanar pe terenul Evangheliei si intr-un timp relativ scurt a trait experiente misionare deosebite. Alaturi de fratii sai mergea adesea prin satele din preajma Clujului, dornic sa vesteasa prin cantare despre dragostea minunata a Lui Dumnezeu.

Imprejurarile au facut posibila stabilirea lui in Canada, si ulterior in Australia, ceea ce i-a deschis mai mult orizonturile misionare si i-a dat o viziune clara asupra a ceea ce-si dorea pentru Romania. In anul 1994, impreuna cu fratele sau, Gabriel, a pus bazele Grupului Speranta si Misiunii Speranta. In acelasi an a fost lansat primul album muzical al grupului si a fost organizat in Romania primul turneu misionar. Lansarea primului album a constituit o noua provocare pentru Marius si fratele sau, Gabriel. Dorinta de a-L lauda pe Dumnezeu a determinat si dorinta de a promova muzica crestina romaneasca. Asa a luat fiinta STUDIO SPERANTA. Zeci de interpreti crestini au debutat prin intermediul acestui studio.

In 1997 s-a casatorit cu Marcela, cea care i-a fost un real sprijin in lucrarea care i-a fost incredintata pe acest pamant. Marius si Marcela au fost binecuvantati in anul 1998 cu un copil. Fiul lor, Denis, are acum doar 5 ani. Pe 14 decembrie 2003, cei doi au aniversat implinirea a 6 ani de casnicie. Nici unul dintre ei n-ar fi banuit ca acesta urma sa fie ultima aniversare a casniciei lor.

Mai mult decat atat, cine s-ar fi gandit ca istoria urma sa se repete... La aceeasi varsta frageda, fiul lui, Denis, ramane fara tata. Cine ar putea sa inteleaga ceea ce pare de neinteles, cine ar putea sa accepte ceea ce pare atat de inacceptabil, cum poti fi mangaiat cand nici macar cerul nu se grabeste sa-ti raspunda la intrebarea pe care ti-o impune suferinta - "de ce?". Doar tacerea mai poate constitui un raspuns.

Marius Gorcea a fost sufletul MISIUNII SPERANTA si al formatiei SPERANTA. In acest an s-au implinit 10 ani de activitate misionara - ani in care Marius Gorcea a stat la baza celor mai multe dintre proiectele misionare derulate pana in prezent. Intr-un deceniu de intensa activitate, a fost implicat in realizarea a 24 de albume muzicale, in timp ce in proiect se afla inca 4 albume ce urmau sa fie lansate prin STUDIO SPERANTA. A fost implicat in organizarea si derularea a 10 turnee ample desfasurate in Romania si Republica Moldova. In urma acestor turnee de evanghelizare, sute de mii de romani au ajuns sa asculte EVANGHELIA, in timp ce mii de romani l-au acceptat pe Isus Hristos in viata lor ca Domn si Mantuitor. Ravna si talentul cu care Marius a
fost investit de sus au constituit prisma prin care, la momentul potrivit, Dumnezeu isi chema alesii.

Marius Gorcea a fost cunoscut publicului crestin evanghelic datorita vocii sale inconfundabile, insa nu numai. Marius Gorcea a fost intotdeauna preocupat de muzica, misiune si evanghelizare.

In timp, alaturi de ceilalti membri ai formatiei SPERANTA, s-a remarcat ca lider. De mai multi ani detinea functia de presedinte al MISIUNII SPERANTA, iar in acesti ani a cautat sa isi formeze o echipa misionara puternica. In toate acestea Dumnezeu a fost sursa lui de inspiratie si punctul lui de sprijin.

Pentru anul 2004 isi dorea si cerea de la Dumnezeu o noua viziune... Ne aflam la inceputul lunii ianuarie 2004... La Radio Vocea Evangheliei se anunta trecerea in vesnicii a unui om, un om care a trait pentru Dumnezeu!

Sute de mesaje de condoleante au sosit in intampinarea suferintei familiei indoliate, dar oare in ce masura pot niste cuvinte omenesti sa aline si sa mangaie o rana hotarata de EL? "Scumpa este inaintea Domnului moartea celor iubiti de El." Psalmi 116:15

Lidia Posteuca

Data: 4 Ianuarie 2004
Marius Gorcea nu mai este printre noi...

Conducerea Misiunii "Speranta" si a Studioului "Speranta" anunta cu netarmurita tristete decesul, in imprejurari tragice, al celui care a fost presedintele Misiunii noastre si solistul grupului vocal-instrumental "Speranta" - regretatul Marius Gorcea. Accidentul care i-a curmat in mod prematur viata- la doar 33 de ani- s-a produs intr-o localitate de pe teritoriul Australiei. Conducerea Misiunii si a Studioului "Speranta", impreuna cu intreaga echipa de colaboratori , sunt alaturi de Marcela Gorcea, Gabriel si Genoveva Gorcea, si de intreaga familie indoliata. Transmitem prietenilor, colaboratorilor si tuturor celor care l-au cunoscut pe Marius rugamintea de a sprijini in rugaciune familia indurerata.

Marius Gorcea nu mai este printre noi... In acest an, s-au implinit 10 ani de activitate misionara pentru SPERANTA... Iar Marius Gorcea fost promotorul tuturor proiectelor initiate prin MISIUNEA SPERANTA, el avea viziunea pentru fiecare dintre domeniile de interes aflate in atentia echipei SPERANTA. Timp de 10 ani s-au organizat in Romania turnee de evanghelizare, zeci de romani au ajuns sa cunoasca Evanghelia in astfel de ocazii... Activitatea lui Marius Gorcea derulata intr-un deceniu include 24 de albume muzicale lansate pana in prezent, 10 turnee ample de evanghelizare organizate in Romania, zeci de actiuni misionare intreprinse la sate, zeci de proiecte de ajutorare pentru familiile nevoiase din regiunile defavorizate ale Romaniei, proiecte sociale pentru copiii strazii si pentru copiii abandonati. Existenta insasi a Studioului Speranta i se datoreaza in mare parte, iar muzica crestina romaneasca a pierdut, fara indoiala, un interpret de valoare. In ultima discutie purtata cu Marius la finalul acestui an, ne-a vorbit despre un proiect important pe care il dorea derulat in partea de Sud a Africii, in Namibia. A fost luat dintre noi prematur - am putea spune... Insa Dumnezeul nostru este Suveran, El a apreciat ca pentru Marius Gorcea alergarea pe acest pamant s-a incheiat... Si-a sfarsit lucrarea. Ramane sa fim noi continuatorii a ceea ce a inceput el. Pentru ca Marius Gorcea s-a considerat intotdeauna un "deschizator de drumuri"... _______________________________________________
Sergiu Posteuca - director marketing
Radu Almasan - manager

Data: 19 Iunie 2003
Festivalul 100% pentru Cristos

Festivalul 100% Pentru Hristos va avea loc din nou anul acesta in Campingul Popas Mamaia , din statiunea Mamaia. Pentru acest an asteptam o prezenta deosebita a Duhului Sfant acolo rugandu-ne ca tot ce se va intampla acolo sa fie crucial pentru multi tineri care sant la rascruce, care nu stiu calea pe care ar trebui sa mearga ....de multe ori alegand cea care pare mai frumoasa dar care in final se dovedeste dezastroasa pentru ca.....nu e cea pe care o are Dumnezeu pentru noi.

Scopul acestui festival este acelasi de a ne apropia de Dumnezeu, de avea un timp de rededicare fata de Dumnezeu ...este TIMPUL CAND PUTEM ALEGE 100% Pentru Hristos!!!!

Vorbitori:
Claudiu Lepadatu- Timisoara
Andreas Nordli-Misionar Norwegia
Pastor Ghita Ritisan-Constanta
Freek van Ballen-Pastor Tineret Olanda

Formatii: Contrast (www.contrastmedia.net), Halleluyah, Otniel, 321.

Program posibil

Joi, 31 Iulie
8.00 Deschidere camping & Inregistrare
16.30 Cina
18.00 Deschidere & prezentare-Daniel R
18.30 Inchinare –Hallelu-Yah
19.30 Mesaj 1-Claudiu Lepadatu, Timisoara
21.00 Concert- Contrast
21.30 - Presence
22.30 Coffee House
23.45 Stingerea

Vineri, 1 August
8.00 Micul Dejun
9.00 Inchinare 321
9.45 Devotiune- Andreas Nordli
10.15 Rugaciune
10.30 Anunturi & prezentare seminarii& intrbari sms!!!
Liber.....
13.00 Prinz
16.30 Seminarii
17.30 Cina
18.30 Raspunsuri sms!!!
19.00 Inchinare & marturie Presence
20.00 Rugaciune si slujire –(Pt tinerii din familii de crestini ,cazuti de la credinta) –Lidia Rus
20.30 Inchinare 321
21.00 Mesaj –Claudiu Lepadatu?( Mission Alive 8Ger.?)
21.50 Concert - Hallelu-Yah
22.45 - Grup Otniel
Coffee House
24.00 Stingerea

Sambata, 2 August
8.00 Micul Dejun
9.00 Inchinare – Presence
9.45 Devotiune –Pastor Ghita Ritisan
10.30 Rugaciune –Allan Lind
10.45 Anunturi seminarii&sms-uri!!!
13.00 Pranz
16.30 Seminarii
17.30 Cina
18.30 Raspunsuri la sms-uri
19.00 Inchinare 321
20.00 Mesaj 3-Claudiu Lepadatu
21.00 Inchinare Hallelu-Yah
....inchinare creativa ( va fi dezvoltat!)
22.30 Slujire
23.00 Coffee house
24.00 Stingerea

Duminica, 3 August
9.00-11.00 Program Biserica
( bisericile din Constanta vor fi invitate sa participe la un program comun cu cei de la Festival 100% in cadrul careia va fi un timp special de inchinare si rugaciune pentru TREZIRE IN BISERICILE DIN ROMANIA)
13.00 Masa pranz
15.30 Competitii sportive intre biserici, orase grupuri,tari la: Fotbal, Volei, Atletism, Forta (se acorda premii URIASE castigatorilor!!!)
18.00 Cina
19.00 Inchinare & mesaj Rev. Stephen Neal-USA(?)( 321 ?, Presence?, Otniel?)
20.30 Raspunsuri SMS-uri
20.15 Inchinare& Slujire & Mesaj
21.00 Botez?
22.00 Seara consacrarii!!!! (Contrast, Hallelu-Yah)
23.45 Incheiere
24.00 Stingerea

Mai multe informații puteți obține la http://www.sutalasuta.ro


Data: 18 Iunie 2003
CAUTAM PARINTI CRESTINI!

GRUPURI DE 5-6 COPII ABANDONATI NU AU CUI SA SPUNA MAMA SI TATA. FUNDATIA INIMA DE COPIL LE-A OFERIT O CASA SI CONDITII BUNE DAR LE LIPSESTE CEVA DE MARE PRET- PARINTII!

VA RUGAM SA VA RUGATI PENTRU EI SI SA NE SPRIJINITI PENTRU A GASI FAMILII CRESTINE CARE SA LOCUIASCA CU EI ÎN CASELE NOASTRE, SA-I ÎNGRIJEASCA SI SA-I ÎNDREPTE PE DRUMUL CEL BUN.

PENTRU INFORMATII CONTACTATI- Fundatia "Inima de copil", Galati, str Dogariei 111, tel 312199.


Data: 18 Iunie 2003
The Messengers in turneu: IZVORUL VIETII 2003

"UN SUFLET, O BISERICA, O PAINE, UN ZAMBET" - acesta este motto-ul turneului din acest an in care se va afla grupul The MESSENGERS. In perioada 05 iulie - 17 iulie 2003, The MESSENGERS, impreuna cu grupul TREI, DOI, UNU din Bistrita si grupul FILADELFIA WORSHIP din Portland vor concerta in 8 localitati din Romania. Traseul turneului include urmatoarele localitati: Bucuresti, Galati, Tolici (Neamt), Piatra Neamt, Targu Mures, Cluj Napoca, Deva, Arad.

The Messengers organizeaza acest turneu in scop evanghelistic, pe de-o parte, insa vizeaza si derularea altor actiuni cum ar fi:

- Ajutor alimentar cu un pachet de 13kg la 1000 de familii;
- Construirea bisericii din orasul Bicaz;
- Vizita la un orfelinat si un penitenciar;

Mai jos va redam programul acestui turneu:

- Duminica, 06 iulie 2003 - Bucuresti-Biserica Filadelfia
- Luni, 07 iulie 2003 - Bucuresti - Arenele Romane;
- Miercuri, 09 iulie 2003 - Galati - Casa de Cultura;
- Joi, 10 iulie 2003 - comuna Tolici, jud.Neamt;
- Vineri, 11 iulie 2003 - Piatra Neamt -Casa de Cultura;
- Duminica, 13 iulie 2003 - Targu Mures -Palatul Culturii;
- Marti, 15 iulie 2003 - Cluj Napoca - Casa de Cultura a Studentilor;
- Miercuri, 16 iulie 2003 - Deva - Biserica Baptista;
- Joi, 17 iulie 2003 - Arad - Stadion UTA;

Dan Damian - The Messengers


Data: 18 Iunie 2003
Botezuri la Vladimirescu și Horea

Mult har si binecuvantare din parea Domnului! Duminica 15.06.03 Biserica Crestina Baptista Sfanta Treime din loc.Vladimirescu a prilejuit o dubla sarbatoare! Atat sarbatoarea rusaliilor cat si botezul nou testamentar cu 4 candidati care s-au hotarat sa-L urmeze pe Isus ca Domn si Mantuitor al lor personal, au facut ca bucuria tuturor celor prezenti sa fie imensa. Cuvantul lui Dumnezeu a fost predicat de catre fratele pastor Gelu Pacurar,pastor al Bisericii Crestine Baptiste Arad-Sega,programul de lauda si inchinare a fost condus de pastorul bisericii, fratele Mich Vasile ,care a oficiat si actul botezului.Programul de lauda si inchinare a fost impodobit de cintarile orchestrei bisericii locale, si a grupului vocal Mesaj -dimineata,iar in cadrul serviciului divin de dupa amiaza a avut loc actul Binecuvantarii celor 4 candidati-prilej la care au participat prin slujire alaturi de pastorul bisericii, fratele pastor Sarbu Gheorghe, pastor al Bisericii Crestine Baptiste Horia,si fratele Victor Conurachi student al Institutului Teologic Baptist Bucuresti,care alaturi de tinerii bisercii locale au adus slava lui Dumnezeu prin inchinare, cantare,poezie,si vestirea Cuvantului Sfant. Fie ca bunul Dumnezeu sa faca sa fie cat mai multe sarbatori de felul acesta in Vladimirescu jud. Arad. Amin!


Totodata as dori sa anunt pe aceasta cale ca duminica 15.06.03 orele 14.30 a avut loc in loc. Horea jud. Arad un botez nou testamentar in aer liber (deoarece loc.Horea nu are inca o biserica baptista proprie-ei functionand intr-o casa inchiriata-serviciul divin de botez s-a desfasurat in curtea casei unui frate baptist din localitate ) Programul de inchinare a fost condus de catre pastorul bisericii locale fratele pastor Sarbu Gheorghe -Cuvantul Domnului a fost predicat de catre fratele pastor Gelu Pacurar -pastor al Bisericii Crestine Baptiste Arad-Sega,si de catre fratele misionar Mircea Toader. Programul muzical de inchinare a fost impodobit de catre fanfara bisericii baptiste Sambateni,si de catre grupul vocal misionar Mesaj din Vladimirescu. La aceasta frumoasa sarbatoare 3 candidati l-au marturisit pe Domnul Isusin apa botezului,iar martori au fost cerul si cei peste 150 de prieteni ,care au
ascultat cu deosebita atentie cantarile,programul copiilor, cat si Cuvantul lui Dumnezeu.
Fie ca ocazia aceasta sa fie pentru fiecare ascultator,un inceput de cercetare launtrica ,si ma
rog ca bunul Dumnezeu sa-i binecuvinteze cu mantuire pe fiecare participant la sarbatoare! Amin !

A consemnat pentru dumneavoastra Cornel Hardalau


Data: 3 Iunie 2003
Al XXXIII-lea Congres al Uniunii Baptiste din România

In perioada 30-31 mai a avut loc la Arad,in Biserica Baptista SPERANTA,cel de-al XXXIII-lea Congres al Uniunii Baptiste din Romania. Au fost prezenti 680 de delegati din intreaga tara. Componenta noului Comitet Executiv este urmatoarea:

Presedinte-Paul Negrut
Secretar general-Onisim Mladin
Vicepresedinti-Viorel Iuga,Viorel Candreanu,Gheorghe Dobrin,Gherghely Istvan(din partea Conventiei Maghiare)
Secretar general-adjunct-Ionel Tutac.

Uniunea Baptista din Romania a semnat un parteneriat cu Conventia Baptista din statul Missouri.

La Congres au fost prezenti si :Ion Vulpescu(consilier al presedintelui Iliescu),Laurentiu Tanase(ministru-secretar de stat la Secretariatul de Stat pentru Culte),Dan ngureanu (prefectul judetului Arad).

Asociatia Baptista din SUA si CANADA a fost reprezentata de fratele pastor TITUS MIHET.

Ionel Tutac

Data: 3 Iunie 2003
Conferință la Biserica Baptistă Golgota, Arad

Avem placerea sa va invitam sa participati la seminarul organizat de catre International Needs Romania, Sâmbătă, 7 iunie, ora 9:30- 14:00, la Biserica Baptistă Golgota Bujac, Arad.
Seminarul este destinat familiilor care sunt implicate in lucrare din biserica si va avea urmatoarele teme:

9:30- 11:30
       Viata de familie- sectiune comuna

12:00- 14:00
- Grupul 1(femei)
       Dezvoltarea lucrarii cu femeile in Biserica
- Grupul 2(barbatii)
       Principii ale lucrarii de evanghelizare
       Muzica de inchinare

Prezintă: Prof. Kristin Beasley- Decan in cadrul Phoenix Seminary
Fred Beasley- Pastor de misiune in cadrul Scottsdale Bible Church Arizona
Ed Willmington- Pastor al lucrarii muzicale- SBC
Rodu Rodeheaver- Director al International Needs USA

Mirel Talpes
Presedinte Executiv
International Needs Romania


Data: 3 Iunie 2003
Concerte creștine în vestul țării

Biserica Creștină Scotsdale Bible Church, Arizona în colaborare cu Fundatia Creștină de Caritate "International Needs România" prezintă:

Seria de concerte "Un dar din inima" dupa urmatorul program:

Vineri, 6 Iunie, ora 18:00, Concert pentru tineret, Biserica Creștină Baptistă Maranata, Arad

Sâmbătă, 7 Iunie, ora 18: 00, Concert Formal, Sala Filarmonicii din Arad

Duminică, 8 Iunie, ora 10:00-12:00, Concert bisericesc, Biserica Creștină Baptistă Speranta, Arad

Duminică, 8 Iunie, ora 18:00, Concert bisericesc, Biserica Creștină Baptistă Betel, Timișoara

Marți, 10 Iunie, ora 19:00, Concert pentru tineret, Biserica Creștină Baptistă Betel, Timișoara

Miercuri, 11 Iunie, ora 19:00, Concert Formal, Sala Liceului de muzică Ion Vidu, Timisoara


Data: 23 Aprilie 2003
Anunț

Asociatia umanitara pentru penitenciare, SPERANTA, infiintata la 02.09.2002, cauta sponsori pentru activitatea pe care o desfasoara cu detinutii penitenciarelor din localitatile VASLUI, BACAU si IASI.

Obiectivele activitatii sunt urmatoarele :

  • slujirea nevoilor psihice, materiale si sociale imediate ale clientilor in perioada de detentie si post- penitenciara;
  • sprijinirea reintegrarii sociale si profesionale a persoanelor eliberate din penitenciare;
  • refacerea nucleului familial al detinutilor;
  • educatie civica si morala pentru prevenirea recidivelor si reducerea criminalitatii si delincventei;
  • combaterea fenomenului infractional generat de : consumul de droguri, crima organizata, prostitutie.

Asociatia poate fi contactata la adresa:

CHITUTA IULIAN,
str. VASILE PIRVAN, nr. 80, bl. E4, sc. B, ap. 36,
loc. BARLAD, cod 6400,
jud. VASLUI, ROMANIA.

Tel. 0235/421112. Fax 0235/421340.
E-mail: ancaiulian@k.ro


Data: 23 Aprilie 2003
Har și pace

Anuntam ca prin ajutorul Domnului programul Pastorul cel Bun se transmite pe postul national de televiziune Tele 7abc, in fiecare Duminica, ora 15:30-16:00. Apelam la biserica, trupul lui Cristos, sa faceti de cunoscut despre acest program evanghelic prietenilor, vecinilor, colegilor si rudeniilor dumneavoastra. Astfel, suntem impreuna, lucratori la marea trimitere pe care Domnul nostru Isus a incredintat-o bisericii Lui. Deasemenea sa ne rugam individual si in biserici, ca Duhul Sfant prin Evanghelie, sa aduca lumina dragostei lui Dumnezeu la multi romani in inima, si sa-L primeasca pe Isus ca Domn si Mantuitor in viata lor.

Va multumim,
The Messengers.


Data: 28 Ianuarie 2003
Învață-mă iubirea

INVATA-MA IUBIREA este noul album ce apartine grupului Otniel. Mentionam ca acest grup s-a intors de curand dintr-un turneu derulat in Austria, Germania, Italia, Spania - unde au vizitat bisericile evanghelice romane. Calatoria a fost prilejuita de lansarea acestei proaspete creatii muzicale - care s-a bucurat de un succes deosebit intre romanii din diaspora. - acest album poate fi comandat acum pe www.biserici.ro


Data: 24 Octombrie 2002
Biblia - Ediția de Studiu Thompson

În urmă cu mai bine de un secol, în 1890, un predicator modest de la țară, din partea de nord a statului New York, pe nume Thompson, a început să scrie câteva notițe pe marginea fiecărei pagini a Bibliei sale. Era convins că Scriptura trebuie să se interpreteze pe sine, prin urmare și-a dedicat peste patruzeci de ani din viață punând laolaltă versete care aveau legătură cu subiectele despre care predica. Câțiva dintre credincioșii din biserica lui i-au văzut Biblia, care era plină de notițe colorate și, pur și simplu, nu au mai lăsat-o din mâini... [ citește tot ]


Data: 2 Septembrie 2002
Inaugurare de biserica in satul Zolt

Cu nespusa bucurie ii multumesc Domnului Isus ca am putut petrece 1 luna si jumatate in Romania in mai multe localitati: Oradea, Lugoj, Faget, Bucuresti. Deasemenea am participat in Banat la inagurare biserici din Zolt un satuc mic la 18 km de Faget acesta bisericuta frumoasa ca o papusa a fost sustinuta in lucrarea de constructie de familiile Petrutoni, Lupulescu, Craciun, si Obeada. La inagurare au luat parte in jur de 500 persoane cu un program foarte frumos sustinut de fratii din Faget si din loc. Cuvantul Domnului a fost sustinut de frati Lapugeanu si fr. Tutac. Au luat parte primarul, seful de politie, preotul din sat. Cel mai mult ma impresionat multimea care stateau afara si asculta cuvantul Lui Dumnezeu sala fiind neincapatoare. Deasemenea mi-a placut cum fratii veneau cu tractorul cu remorca si cintau de rasuna dealurile Zoltului. Asa ceva nu a fost de cind e Zoltul. Va provocam sa va rugati ca Domnul sa trimita lucratori, pentru ca secerisul este mare si e nevoie mare de evanghelizare. Dumnezeu sa va binecuvinteze!!

A consemnat Viorica Obeada


© Baptistnet.ro 2002, 2005
webmaster